V Praze dne 1.6.2015

VYJÁDŘENÍ K SITUACI NA OSTROVĚ KOS

V reakci na uveřejněné informace v médiích o stoupajícím počtu uprchlíků a imigrantů mířících na ostrov Kos, cestovní kancelář Blue Style do těchto destinací vyslala několik svých zaměstnanců, aby danou situaci prověřili. Ti potvrzují slova našich delegátů a  zahraničních partnerů z  minulého týdne, tedy že život na ostrově probíhá zcela standardním způsobem, turisté nejsou nijak omezováni či konfrontováni s uprchlíky, a to ani v samotném hlavním městě či na plážích. Jejich dovolená probíhá bez jakéhokoliv omezení.  V hlavním městě Kos je samozřejmé možné skupinky uprchlíků spatřit u budovy úřadu, který zpracovává žádosti na vyřízení potřebných dokladů, nicméně se jedná řádově o desítky takovýchto čekatelů. „Situace je klidná a nijak nevybočuje a neliší se od situací v jiných středomořských destinacích. Dle sdělení našich delegátů tráví klienti svou dovolenou dle svých představ. Tímto bychom chtěli všechny naše  klienty uklidnit před obavami z ovlivnění jejich dovolené,“ dodává Lenka Berberi, obchodní ředitelka Blue Style.

Lenka Berberi, obchodní ředitelka
CK Blue Style, k.s.

Vyjádření k situaci na ostrově Kos (563.61 kB)