V Praze dne 27.8.2013

(aktualizováno 9.9.2013)

Cestovní kancelář Blue Style se rozhodla vzhledem k uklidnění situace v Egyptě a vysokému zájmu klientů o dovolenou v této destinaci znovu obnovit letecké zájezdy do letovisek Marsa Alam a Hurghada.

První plánovaný let se uskutečnil  5. září 2013 do Marsa Alam a 9. září do Hurghady. Většina klientů, kteří mají zakoupenou dovolenou s odletem na začátku září, má zájem do Egypta vycestovat a jen malá část jich využila nabídku změny destinace.  Od 14. září 2013 počínaje budou lety do Marsa Alam a Hurghady realizovány dle původního letového řádu.

„Bereme na vědomí současné doporučení MZV ČR, nicméně situaci v turistických letoviscích nepřetržitě monitorujeme prostřednictvím našich delegátů a místních partnerů a víme, že v letoviscích panuje klid. Tomu nasvědčuje i fakt, že velké cestovní kanceláře např. z Velké Británie stále vypravují lety do Egypta. Britské ministerstvo zahraničí nevydalo obecné varování před cestami do Egypta, ale jen do určitých částí země, přičemž z něj vyňalo africké pobřeží Rudého moře a většinu afrického pobřeží Suezského zálivu včetně Hurghady a Marsa Alam,“ vysvětluje ředitelka CK Blue Style Lenka Berberi.

„Bezpečnost našich klientů je u Blue Style vždy na prvním místě a jsme připraveni, stejně jako předtím, v případě nutnosti okamžitě reagovat. V tuto chvíli však nevidíme důvod, proč do egyptských letovisek Marsa Alam a Hurghada nelétat“, dodává Berberi.

CCO, Board Member
Blue Style s.r.o.