Upozornění: níže uvedené údaje nejsou závazné a jsou pouze informativního charakteru a mohou se dle momentální situace měnit. Cestující se musí předem informovat na vízovou povinnost a podmínky pro vstup na území států, do kterých v rámci zájezdu cestují u příslušných zastupitelských úřadů. Cestuje-li cestující s cestovním dokladem vydaným jiným státem než jsou uvedené níže, je povinen se také informovat na údaje o pasových a vízových požadavcích daného státu, kterým byl cestovní pas vydán. Upozorňujeme, že lhůty pro vyřízení víz se mohou lišit (mimojiné i v souvislosti s požadovanými dokumenty/podklady pro jejich vyřízení), doporučujeme vždy s předstihem zažádat o jejich vyřízení. Stejně tak se může lišit i požadovaná minimální platnost cestovního dokladu/pasu od data návratu z dané země.

Země vydání cestovního dokladu Vízová povinnost
Bělorusko ANO
Čína ANO
Egypt ANO
Maroko ANO
Německo NE
Polsko NE
Rakousko NE
Rusko ANO
Slovensko NE
Sýrie ANO
Tunisko ANO
Turecko ANO
Ukrajina ANO
Velká Británie NE
Vietnam ANO

Další informace:

V Portugalsku, které je členem Schengenského prostoru, platí stejně jako v případě ostatních členských zemí a zemí EU společná pravidla pro režim vstupu vydávání turistických víz na krátkodobé pobyty. Tyto požadavky, seznam členských zemí, jejichž občané v rámci pohybu v tomto prostoru nemají žádná omezení, jakož i seznam zemí, jejichž občané vízovou povinnost mají a příslušnou společnou legislativu můžete nalézt na tomto odkazu
Upozorňujeme, že pokud občané zemí, kteří podléhají pro krátkodobý vstup vízové povinnosti chtějí o turistické vízum do Portugalska požádat, musí tak učinit na příslušném konzulárním úřadě v zemi původu.
Na Konzulárním oddělení Portugalského velvyslanectví v Praze je možné žádost o vízum předložit v případě, že tito občané disponují vízem pro dlouhodobý pobyt v ČR. Jedná-li se o osoby, které mají v České republice povolení k pobytu, krátkodobé turistické vízum pro cestu do Portugalska nepotřebují.
Posouzení každé žádosti je individuální. Rozhodnutí by mělo být vydáno do 30-ti dnů, ve výjimečných případech do 60-ti dnů.

Na tomto Velvyslanectví mohou zádat o vízum pouze žadatelé s povolením k pobytu. Jedná se o víza pracovní nebo studijní, v žádném případe turistická. Podmínky jsou urceny podle typu víza a lhuty delší nez měsíc.

Vaše vyladěná dovolená u moře s CK Blue Style!